Ulkoalueiden sulanapidolla on tärkeitä tehtäviä, mm. suojata ihmisiä loukkaantumisilta poistamalla liukastumisen mahdollisuus, varmistaa ettei rakennuksiin kohdistu liian suuria rasituksia ja ettei näihin myöskään aiheudu kosteusonglemia. Monissa kohteissa tarvitaan myös sulanapitoa ajoväylillä, jotta ajoneuvot pääsevät turvallisesti esim. lastauslaitureille, sisäänkäynteihin ja piha-alueille joissa on jyrkkiä mäkiä.
Lue lisää...
Sulanapitojärjestelmä voidaan asentaa niin uudiskohteisiin kuin vanhempiin kohteisiin saneerauksen yhteydessä.
Sulanapidettävän alueen pintamateriaali voi olla yhtä hyvin asfaltti, betoni tai laatoitus. Järjestelmän toiminnan kannalta on tärkeää myös valita oikea ohjausjärjestelmä. Yksinkertaisin ohjaus on pelkkä päälle/pois -kytkin ja tarvittessa isompiin järjestelmiin voidaan asentaa monipuolisia sulanapidon ohjauskeskuksia. Ohjauskeskuksilla voidaan esimerkiksi säätää erilaisia toiminta-aikoja järjestelmälle sekä kaksoistermostaatista ylä- ja alarajat lämpötiloille jolloin sulanapito on käynnissä. Myös pelkkä kaksoistermostaatti on hyvin yleisesti käytetty ohjausjärjestelmä ulkoaluiden sulanapidossa.
Pakkaskeleillä sulamisvedet alkavat jäätymään räystäskouruihin ilman kunnollista sadevesijärjestelmän sulanapitoa. Sulamisvesien jäätyminen aiheuttaa räystäskourujen ja syöksytorvien tukkeutumisen josta seuraa vesien kertyminen räystäisiin. Tämä aiheuttaa jääpuikkojen muodostumisen ja varsinkin kaupunkialueilla välittömän turvallisuusriskin. Lisäksi syöksytorvien tukkeutuminen voi aiheuttaa veden kulkeutumisen rakenteisiin ja tätä kautta mittavat kosteusvauriot. Hyvin suunniteltu järjestelmä pitää ulkoalueet ja kiinteistöt kunnossa sekä mahdollistaa sulamisvesien sujuvan poistumisen alueelta.
Lopuksi voidaan todeta sulanapidon olevan hankintakuluiltaan erittäin edullinen vakuutus loukkaantumisten, ajoneuvovahinkojen ja kiinteistövaurioiden varalle.