ikoni

FRHF-kaapelit

Jalkapallostadionit, lentokentät ja metroasemat – ihmismassojen kansoittamat rajoitetut tilat ovat erityisen alttiita tulipalosta aiheutuvalle katastrofille. Juuri siksi palonkestävät  asennusjärjestelmät ovat erityisen tärkeitä: ne jatkavat toimintaansa myös tulipalon aikana tarjoten elintärkeää aikaa suojautumista varten. Asennusjärjestelmien johtavana toimittajana Dätwyler ja jonka virallinen edustaja Pistesarjat Oy Suomessa on toimii läheisessä yhteistyössä paloturvallisuusasiantuntijoiden kanssa kehittääkseen innovatiivisia ratkaisuja. Tällaiset järjestelmät jatkavat virran ja datan siirtoa myös tulipalon aikana, joten ne muodostavat tehokkaan paloturvallisuuden selkärangan.

kaapeleiden turvastandardit:

Paloturvallisuusmääräyksiä tiukennetaan jatkuvasti, jotta voidaan minimoida tulipalon aiheuttamat vauriot ja suojata parhaalla mahdollisella tavalla niin ihmisiä kuin omaisuuttakin. Pistesarjat on aina askeleen edellä tarjoten asiakkailleen innovatiivisia kokonaisratkaisuja, joihin sisältyvät sähkökaapeloinnit ja laajan kokonaisvaltaisen palonkestoisuuden varmistaminen. Nämä järjestelmät ylittävät selkeästi tiukimmatkin eurooppalaiset standardit. Kokonaisvaltaista palonkestoisuutta valvovat testit eivät koske pelkästään yksittäisiä kaapeleita vaan kokonaisia asennusjärjestelmiä, myös johtoteitä ja kiinnikkeitä. Toisin kuin eristysten eheyttä tarkastelevat perinteiset testit, nämä laajat testit kartoittavat palavan rakennuksen koko asennusjärjestelmän todellista kestävyyttä.

Patentoitu keraaminen tekniikka:

Dätwyler on valmistanut jo yli kymmenen vuoden ajan FRHF-kaapeleita, joissa käytetään patentoitua keraamista tekniikkaa. Keraamisesti eristettyjen tuotteiden materiaaleja ja proses-
seja parannetaan jatkuvasti. Uusin kaapelisukupolvi tarjoaa laajan valikoiman testattuja, standardien vaatimukset täyttäviä asennusvaihtoehtoja, jotka ovat selkeästi perinteisiä asennusmenetelmiä parempia (DIN 4102-12 standardin mukaisesti). Esimerkiksi kaapeleiden kuorittavuus ja käsiteltävyys ovat erinomaisella tasolla.

Järjestelmäratkaisut:

  • Dätwylerin palonkestävät kaapelit ovat halogeenittomia, ja ne muodostavat vain vähän savua. Ne ovat liekinkestäviä, mikä takaa kaapeleiden palokestävyyden ja järjestelmän palonkestoisuuden.

  • Turvatuotteisiin kuuluvat johtotiet, kannakkeet ja asianmukaiset kiinnikkeet sekä työkalut, joiden avulla voidaan taata järjestelmän kokonaisvaltainen palonkestoisuus.

  • Kuituoptiset palonkestävät kaapelit ovat ensimmäisiä metallittomia kuituoptiikkakaapeleita, joiden E30-ominaisuus takaa laajemman kokonaisvaltaisen palonkestoisuuden standardin DIN 4102-12 mukaisesti.

  • Paloturvallisuuskoulutukset ja erityiset laskentaohjelmat tarjoavat suunnittelijoille ja asentajille arvokasta tukea.

  • Laajat palvelut kattaen avaimet käteen -toimitukset ja usean kohteen yhtäaikaiset projektit

Lausunto/tiedoksianto

Takaisin artikkeleihin