Vastuullisuus ja kestävä kehitys

Vaikka reilut liiketoimintatavat ja resurssitehokkuus pitkäikäisten tuotteidemme kautta ovat toimintamme peruskiviä, haluamme kuitenkin edistää kestävää kehitystä proaktiivisella ja perusteellisella otteella.

Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat käsitteitä, jotka kulkevat käsi kädessä paitsi sisällöllisesti myös toistensa tehokkaina edistäjinä.

Kestävällä kehityksellä luodaan mahdollisimman hyvät edellytykset toiminnan jatkumolle. Kestävän kehityksen toiminnalla edistetään oikeudenmukaista, elinkelpoista ja kantokykyistä yhteiskuntaa, omaksuen yritysten velvollisuuden toimia eettisesti ja moraalisesti oikein.

Vastuullinen toiminta puolestaan keskittyy ihmisten elämänlaadun nostamiseen globaalisti, kantaen vastuuta vaikutuksistaan läpi koko arvoketjun.

Rakennamme sitkeydellä lähestymistapaa, jonka kautta käsitellä vastuullisuushaasteita
sekä kokonaisvaltaisesti että alakohtaisesti. Tavoitteenamme on, että toiminnallamme olisi mahdollisimman pieni ympäristövaikutus,
samalla kun haluamme tukea yhteiskunnan kehitystä omalla kasvullamme. Pyrimme
jatkuvasti kehittymään ja näemme nykyajan haasteet mahdollisuuksina luoda
parannuksia.

Olennaisuusaiheemme

Voisi sanoa, että olennaisuusaiheiden kartoittamisen lähtökohtana on luoda yrityskohtainen vastuullisuuden ja kestävän kehityksen ‘SWOT-analyysi’.

Onnistunut olennaisuuskartoitus avaa kyseisen yritystoiminnan vahvuuksia ja heikkouksia vastuullisuudessa, samalla kun se nostaa esiin haasteita ja mahdollisuuksia kestävän kehityksen saralla.

Entä mikä tekee aihealueesta olennaisen?

Olennaisia teemoja ovat sellaiset aihealueet, joiden vaikutus on merkittävä, tai joilla on suurin vaikutus liiketoimintaan. Olennaisuuden arvioinnissa me olemme kiinnittäneet huomiomme:

  • Aiheisiin, joilla on merkittävä rooli arvoketjussa
  • Aiheisiin, jotka tuovat riskejä tai mahdollisuuksia liiketoiminnan kannalta
  • Aiheisiin, joihin sidosryhmillämme on painava suhtautuminen
  • Aiheisiin, joihin meillä on suora ja selkeä mahdollisuus vaikuttaa

Jotta olennaisuusanalyysi heijastaa todellisuutta ja on hyödyllinen
käytännössä, on aiheiden valinnassa tärkeää huomioida tosiasialliset alakohtaiset haasteet ja sidosryhmien näkökulmat. Esimerkiksi SASB Standards:in tarjoama ‘Materiality Finder’ sekä vuoropuhelut sidosryhmien kanssa voivat olla avuksi tässä.

Olemme jakaneet olennaisuusaiheemme neljään pääteemaan. Jokaisen pääteeman alta löytyy kolme osa aluetta, joille olemme määrittäneet omat toimenpiteet ja seurantakeinot, jotta olennaisuusaiheet saadaan keskeiseksi osaksi toimintaamme.

Näiden aihealueiden kautta me uskomme luovamme kestävää kehitystä niin paikallisesti kuin läpi arvoketjun:

Työvoimamme hyvinvoinnin vahvistaminen

  • Vaalimme avointa ja keskustelevaa johtamista, edistäen reiluja palkkoja
  • Panostamme turvallisuuteen, jotta työ ei aiheuta riskejä tai haitallista kuormitusta
  • Haluamme tarjota miellyttävän työpaikan, jossa yhteisö on voimavara

Arvoketjumme eettisyyden edistäminen

  • Edistämme ylpeästi reiluja ja läpinäkyviä liiketoimintaperiaatteita
  • Riskien kartoituksen ja vähimmän haitan periaatteen tulee ohjata päätöksiämme
  • Kunnioitamme immateriaalioikeuksia ja varmistamme riittävän tietoturvan

Toimintamme jalanjäljen pienentäminen

  • Suosimme vähäpäästöisiä vaihtoehtoja logistiikassa ja liikematkoissa
  • Vähennämme toimitilojemme päästöjä järjestelmällisesti
  • Tulemme arvioimaan pakkausratkaisuja uusiutuvuuden ja vähentämisen kautta

Tuotteiden ja palveluiden kädenjäljen kohentaminen

  • Paranamme resurssitehokkuutta pitkäikäisillä ja mittatilaustyönä valmistetuilla tuotteilla
  • Voimme edesauttaa kiertotalouden ja energiatehokkuuden toteutumista kehittämällä tuote- ja palveluvalikoimaamme
  • Panostamalla laadukkaaseen ja asiapitoiseen viestintään, voimme edistää vastuullisuustietoisuutta sekä kestävän kehityksen valintoja

Tutustu olennaisuusaiheisiimme tarkemmin alla olevasta Kestävän kehityksen raportista!

Kestävän kehityksen raportit

Olemme koonneet ensimmäisen Kestävän kehityksen raportin vuoden 2024 perusteella. Raportissa pääset tarkastelemaan vastuullisuuskehitystämme niin vertailulukujen kuin konkreettisten toimenpiteidemme kautta.

Raporttia varten olemme hyödyntäneet osia VSME-standardista. Raportin viimeisellä aukeamalla on myös tarkempi selostus käytetyistä laskennoista.

Raportti on julkaistu sekä suomeksi että englanniksi – avaa selattava versio klikkaamalla alla olevia kuvia!

Vastuullisuuskehitys Indutrade-konsernissa

Omistajayhtiömme Indutrade AB kokoaa yhteen noin 200 yritystä, joita yhdistävät intohimo yrittäjyyteen sekä teknologian ja teollisuuden asiantuntemus.

Indutradella on kunnianhimoinen suhtautuminen kestävään kehitykseen. Organisaatiolaajuinen tavoite on vähentää Scope 1 ja 2 GHG-päästöjä 50 %:lla 2030 mennessä ja 90 %:lla vuoteen 2050 mennessä. Tavoitteiden lähtökohtana toimivat vuoden 2023 päästötasot. Science Based Targets Initiative (SBTi) on vahvistanut Indutraden ilmastotavoitteet vuonna 2024. Indutrade on myös YK:n Global Compact-sopimuksen allekirjoittajajäsen.

Konsernissa kaikkien yhtiöiden jatkuva kehitys ovat keskiössä. ‘Decentralized leadership’-periaatteen myötä saamme määrittää menetelmämme itse, mutta yhtiöille tarjotaan osaavaa tukea kehittymiseen.

Kaikki Indutrade-yhtiöt seuraavat tarkasti ilmastovaikutuksiaan sekä työolojen ja eettisten käytäntöjen toteutumista kaikilla tasoilla. Kokoamme tietoja toiminnastamme vuosittaista ESG raportointia varten. Indutraden koko konsernin
kattava tiedonhankinnan kattavuus perustuu mm. nykyisiin ja tuleviin EU:n direktiiveihin ja lainsäädäntöön.

Indutraden yhtiökohtaisen seurannan ja aktiivisen vuoropuhelun avulla olemme muodostaneet järjestelmällisen lähestymistavan kestävään kehitykseen. Meillä on selkeä käsitys tämänhetkisistä vaikutuksistamme ja vahva sitoutuminen
kestävään kehitykseen toiminnassamme.