ikoni

Joka kolmas suomalainen liukastui - mikä avuksi?

Liikenneturvan tutkimuksesta käy ilmi, että miltei joka kolmas suomalainen on kaatunut liukastumisen takia tämän tai edellisen talven aikana. Pääkallokelit vaativat joka vuosi veronsa, joten mikä olisi paras ratkaisu?
Lue lisää...

Vaikka liukastelu usein herättää huvitusta, on se todellisuudessa erittäin vakava riski. Tutkimuksesta selvisi myös, että noin kolmasosa liukastuneista loukkasi itsensä, jonka lisäksi peräti joka kahdeksas joutui ottamaan sairaslomaa töistä tai koulusta. Jäiset kadut vaikeuttavat liikkumista niin jalan kuin vaikka lastenrattaiden tai rollaattorin kanssa.

Kysymys kuuluu, ovatko nastakengät todellakin hyvä ratkaisu talven haasteisiin? Niillä voidaan toki välttää liukastumisia, mutta mikäli katsotaan suurempaa kuvaa – modernia kaupunkilaistuvaa yhteiskuntaa – niin pelkät nastat eivät luo uusia mahdollisuuksia.

Sulanapito sen sijaan voi sekä helpottaa että mullistaa arkea. Kun kävelytiet pysyvät sulana ovat kiinteistöjen asukkaat vähemmän riippuvaisia huoltotyöstä, samalla kun liikuntarajoitteisten on helpompaa liikkua itsenäisesti. Pyörä voi olla mukava kuljetusväline jopa talvella, kun musta jää ja viivästyneet auraustyöt eivät enää ole huolenaihe.

Vanhenevan populaation, esteettömyyden ja kansanterveyden kannalta onnettomuuksia ennaltaehkäisevät järjestelmät ovat vastuullinen sijoitus, sillä sulat ulkoalueet voivat mahdollistaa turvallisen ulkona liikkumisen kaikille vuoden ympäri. Tänään on oikea aika rakentaa huomisen turvallisuutta!

Tutustu meidän esimerkkeihin laadukkaasta sulanapidosta:

https://pistesarjat.fi/ajankohtaista/icecontrol_sulanapitokeskus/

https://pistesarjat.fi/ajankohtaista/turvallisuutta_kampin_keskukseen/

https://pistesarjat.fi/ajankohtaista/PolarPad-elementit-Tahkolla/

 

Tutkimuksen lähde:

https://www.liikenneturva.fi/fi/pysypystyssa2021

Takaisin artikkeleihin