ikoni

Katto– ja säteilylämmitys

Alson-kattolämpöelementit asennetaan katon rakenteisiin lisälämpöeristeen ja katon sisäverhouksen väliin. Lämpö siirtyy katon verhoilumateriaaliin, josta se siirtyy lämpösäteilynä huoneen seiniin, huonekaluihin ja muihin esineisiin. Nämä luovuttavat edelleen lämpöä huoneilmaan. Alson-kattolämpöelementtejä valmistetaan kahdella eri pintateholla. 125 W/m² elementit soveltuvat käytettäväksi lähes kaikkien yleisimpien kattomateriaalien kanssa. 150 W/m² elementtejä käytetään korkeissa huonetiloissa tai silloin, kun kattoon ei voida asentaa tarpeeksi elementtejä esim. valaisimien tai ilmastoinnin takia.

Toimintaperiaate

Alson-kattolämpöelementin lämmittävänä osana on ohut metallivastus, joka laminoidaan kahden muovikalvon väliin. Vastusmoduulien välissä ja elementin reunoilla on kiinnitysalueet. Elementit asennetaan tiiviisti katon lämpöeristettä vasten kiinnittämällä ne esim. nitojalla kattokoolaukseen tai erillisiin asennusrimoihin. Elementtejä kiinnitetään sijoitussuunnitelman mukaisesti noin puoleen katon kokonaispinta-alasta.

Käyttökohteet

Alson-kattolämmitys voidaan asentaa sekä ylä- että välipohjaan. Kattolämmitys tuo sellaisenaan riittävästi mukavaa lämpöä kotiisi, mutta sitä voidaan täydentää tarvittaessa lattialämmityksellä.

Elementit

Alson-kattolämpöelementtejä valmistetaan kahdella eri pintateholla. 125 W/m² elementit soveltuvat käytettäväksi lähes kaikkien yleisempien kattomateriaalien kanssa. 150 W/m² elementtejä käytetään korkeissa huonetiloissatai silloin, kun kattoon ei voida asentaa tarpeeksi elementtejä esim. valaisimien tai ilmastoinnin takia. Molempia tyyppejä on saatavana sekä 30 cm että 40 cm koolausvälillä.

Säteilylämmittimet

Lämpösäteilijät luovuttavat lämpönsä lähes kokonaan lämpösäteilynä, joka leviää vain rajatulle alueelle. Näin lämmitysteho voidaan suunnata tarkasti haluttuun kohteeseen. Lämpösäteilijät sopivatkin lämmittimiksi tiloihin, jossa halutaan lämpöä tiettyyn kohteeseen ilman, että ympäröivää ilmamassaa lämmitetään. Kattoon tai seinälle asennettavat FinnStrip lämpöpaneelit voidaan jakaa kolmeen ryhmään lämmittimen pintalämpötilan mukaan. Matala- ja keskilämpöpaneeleissa lämpövastukset luovuttavat lämmön paneeliin, josta se leviää lämpösäteilynä huoneeseen. Avoimissa lämpösäteilijöissä (infralämmittimet) ei ole lainkaan paneelia, vaan lämmitysvastus on näkyvissä. Vastuksen yläpuolella oleva kovera pinta heijastaa lämpösäteilyn suoraan lämmitettävään kohteeseen.

Takaisin artikkeleihin