ikoni

Putkistojen sulanapito

Talven pakkassäillä ulkona olevat tai maahan routarajan yläpuolelle asennetut vesi- ja viemäriputket sekä rakennusten räystäät ja syöksyt jäätyvät helposti. Vesihuollon ongelmien lisäksi putkien halkeaminen voi aiheuttaa isoja vahinkoja talon rakenteille. Nämä haitat voidaan helposti välttää asentamalla veden kulkureitille lämpökaapelista ja säätimestä koostuva sulanapitojärjestelmä.

Räystäskourujen ja syöksyjen sulanapito

Rännien sulanapitoon parhaiten soveltuu ELCHEM RÄNNI 18/36 -kaapeli ja tämän ohjaukseen esimerkiksi kaksoistermostaatti. Isompien järjestelmien yhteydessä voidaan käyttää myös monipuolisempaa Sulanapidon ohjauskeskusta tai PST 5000 -järjestelmää.

Putkien ulkopuolinen sulanapito

Sulanapito voidaan toteuttaa joko itserajoittuvalla tai vakiovastuskaapelilla. Sulanapitokaapelit suositellaan aina asennettavaksi joko termostaatilla tai aikakellolla ohjattavaksi. Vakiovastuskaapeli lämpiää kauttaaltaan saman verran kun taas itsesäätyvä lämpökaapeli rajoittaa lämpötilansa ympäristön lämpötilan mukaisesti. Itserajoittuvista kaapeleista tähän tarkoitukseen sopivat kohteesta riippuen joko LIME PSTLPST- kaapelit. Vakiovastuskaapeleista PST vakiovastuskaapelit, SOL-SSILEDUO 2- johdinkaapeli.

Putkien sisäpuolinen sulanapito

Sulanapitokaapeli voidaan asentaa myös putken sisään. PST 10 on ohut ja notkea itserajoittuva kaapeli, jonka ulkovaippa on fluoropolymeeriä. Elintarvikeviranomaiset ovat hyväksyneet sen käytettäväksi juomavesiputkissa. Itsesäätyvä LIME sulanapitokaapeli on asennusvalmis sulanapitoelementti varustettuna 2m:n kiintojohdolla sekä pistotulpalla juomavesiputken sulanapitoon. Kaapeli soveltuu käytettäväksi myös ulkopuoliseen putkistojen sulanapitoon.

Takaisin artikkeleihin