ikoni

Sähkösäästöjä

Energiatehokkuus on ollut tämän talven väistämätön pääteema. Vaikka pakkaset ovat jo hellittäneet ja kevään merkkejä on havaittavissa, kannattaa tässäkin vaiheessa harkita niin pieniä kuin suurempia toimenpiteitä, sillä ne voivat tuoda tuntuvia säästöjä pidemmän päälle.

Yleisesti ottaen, reilusti yli puolet – jopa kaksi kolmasosaa – sähkön kulutuksesta menee asunnon lämmittämiseen. Vanha rakennus omaa yleensä alhaisemman energiatehokkuuden kuin uudempi rakennus. Tätä ilmiötä tehostavana energiasyöppönä saattaa olla vanhat lämmittimet. Energiaremontti on suositeltava ratkaisu, jos lämmitinjärjestelmä kokonaisuudessaan on jo aikansa elänyt.

Kuitenkin pelkkä lämpötilan madaltaminen voi jo tuoda erinomaista säästöä: yhden asteen huonelämpötilan laskeminen vähentää sähkönkulutusta keskimäärin 5 %. Myös nopeat ja helpot toimenpiteet, kuten lattiatermostaatin vaihtaminen uudempaan energiatehokkaaseen malliin, voivat tuoda merkittäviä säästöjä pitkällä aikavälillä.

Älyratkaisu on tehokas tapa vähentää kulutusta. Muun muassa älypistokkeet ovat nosteessa kuluttajapuolella, joten odotettavissa on myös kiinteiden älyratkaisujen suosion reilu kasvu lähivuosien aikana. Kannattaakin tutustua huolella Microtemp WiFi-termostaatteihin ja Adaxin WiFi-lämmittimiin, jotka tarjoavat monipuoliset säätövaihtoehdot ja helppoa energiaseurantaa kulutustietoisen käyttäjän arkeen!

  • -Kartoita lähtökohtainen kulutustilanne
  • -Päivitä ohjauslaitteet ja lämmittimet
  • -Tutustu – ja ihastu älyratkaisuihin

Takaisin artikkeleihin