ikoni

Teollisuuden lämmitysjärjestelmät

Teollisuusympäristöissä lämmittäminen ja sulanapito on usein haastavien tilanteiden vuoksi tarkkuutta ja tietämystä vaativaa suunnittelua. Kohteen suunnittelussa vaaditaan ymmärtämistä materiaalien lämmönjohtavuuden ja siirtymisen termodynamiikasta. Lämpöenergian siirtymisen lisäksi pitää ottaa huomioon tilojen olosuhteet ja sähköasennusten määräykset. Teollisuudessa tulee usein vastaan myös räjähdysvaarallisia tiloja, joissa räjähdysvaarallinen kaasu, sumu, höyry tai pöly yhdessä normaalipaineisen ilman kanssa voi muodostaa räjähdysvaarallisen seoksen.


Teollisuuden lämmityslaitteet

Chromalox RIA2 konvektiolämmitin Chromalox CAW konvektiolämmitin

Chromalox RIA2 konvektiolämmitin
Soveltuu räjähdysvaarallisiin tiloihin. Teholuokat 250 - 6200 W. 230V 1-vaiheinen tai 400V 3-vaiheinen käyttöjännite. IP65 kytkentäkotelo. ATEX certified II 2G Ex d IIC T* Gb kaasulle. Valmistettu 304 ruostumattomasta teräksestä. Paino 10 - 33 kg.

Chromalox CAW konvektiolämmitin
Soveltuu räjähdysvaarallisiin tiloihin. Teholuokat 500 - 3000 W. 230V 1-vaiheinen käyttöjännite. IP 66 kytkentäkotelo. ATEX sertifikaatti II 2G Ex e IIC T3 Gb kaasulle ja ATEX certified II 2D Ex tD IIIC T190°C Db pölylle. Valmistettu 304 ruostumattomasta teräksestä. Paino 6 - 18 kg.

CX1_konvektiolämmitin AH Vaakalämmönvaihdin

CX1 Teollisuuden konvektiolämmitin
Räjähdysvaarallisiin tiloihin esimerkiksi öljy / kaasuporaus. Korroosiokestävä ja soveltuu rikkivetyä sisältäviin H2S-tiloihin. Suojatut kupariset ja messinkiset osat. Lämmitysvastukset INCOLOY 840. Tehovaihtoehdot 0,75 - 62,2 kW ja käyttöjännite 120 - 400 V.

AH Vaakasuuntainen lämmönvaihdin teollisuuteen puhalluksella
Lämmönvaihtimessa voidaan käyttää höyryä, vettä, etyleeniglykolia tai öljyä. 37 erilaista mallia. Lämmönsiirtokapasiteetti jopa 6000 - 120000 BTU/h (n. 1,7 - 34 kW) kiertävän aineen paineen ollessa 38 bar ja lämpötilan 315 °C. Useita kokoja saatavilla.

FX5 teollisuuden lämmityspuhallin FX5-SD teollisuuden lämmityspuhallin

FX5 Teollisuuden lämmityspuhallin
Räjähdysvaarallisiin tiloihin ja rankkoihin olosuhteisiin tarkoitettu lämmityspuhallin. Voidaan varustaa kohteen mukaan lämpötilan rajoittimella sekä termostaatilla. Tehovaihtoehdot 2,5 - 23,1 kW ja käyttöjännite 220 - 440 V.

FX5-SD Teollisuuden lämmityspuhallin
Erikoisiin, vaarallisiiin ja räjähdysherkkiin alueisiin tarkoitettu lämmityspuhallin. Varustettu erillisellä ylilämpötilan shunttilaukaisulla ja B-versiot kestää -50 °C olosuhteita. Suljetussa kennossa kiertää propyleeniglykolin ja veden sekoitus. Useita kokoja saatavilla.

AV Teollisuuden pystysuuntainen lämmönvaihdin puhalluksella RGE Lämmityspuhallin

AV Teollisuuden pystysuuntainen lämmönvaihdin puhalluksella
Vaarallisiin tiloihin soveltuva lämmönvaihdin voidaan asentaa teollisuuteen roikkumaan ja kiertävänä aineena voidaan käyttää höyryä, vettä tai etyleeniglykolia. Myös muilla lämpöä siirtävillä materiaaleilla toimivia versioita saatavilla. Useita kokoja saatavilla.

RGE Lämmityspuhallin normaaliin teollisuuskohteisiin
Tehovaihtoehdot 2 - 40 kW ja käyttöjännite 208 - 600 V. Yksittäin säädettävät ohjaussiivet puhalluksen suuntaamiseen ja vakiona kiinnikkeet kattoasennukseen. Lisävarusteena esim. termostaatti, ylilämpösuoja, sulakkeella oleva ohjauspiiri, materiaalien pinnoitukset. 

HP Teollisuuden lämmönvaihdin puhalluksella FR Pakkasen kestävä lämmönvaihdin teollisuuteen

HP Teollisuuden lämmönvaihdin puhalluksella
Soveltuu rankkoihin kohteisiin ja erikseen on saatavilla myös räjähdysvaarallisiin tiloihin sopivia versioita. Lämmönsiirtoon soveltuvia aineita höyry, vesi ja etyleeniglykolia. Helppo huollattavuus kun kaikki osat on irroitettavissa konekierteellisillä ruuveilla. 60 eri kokoista versiota.

FR Pakkasen kestävä lämmönvaihdin teollisuuteen
Rankkoihin olosuhteisiin ja esimerkiksi kohteisiin, jossa runsas höyryn tuotto joutuu tekemisiin jäätymisen tai ulkoalueiden pakkaskelien kanssa. Saatavilla myös räjähdysvaarallisiin tiloihin. 42 eri kokovaihtoehtoa. Valittavissa 115 - 440 V puhallusmoottori 1 tai 3-vaiheisena ja 50/60 Hz.

RGX Lämmityspuhallin teollisuuden rankkoihin kohteisiin. CR1 TRITON lämmityspuhallin teollisuuden märkätiloihin

RGX Lämmityspuhallin teollisuuden rankkoihin kohteisiin
Soveltuu esimerkiksi kaivoskäytäville, paperitehtaisiin, vesilaitoksiin sekä huolto- ja korjauslaitoksille. Tehovaihtoehdot 15 - 50 kW ja käyttöjännite 208 - 600 V. Voidaan varustaa lisäksi lisävarusteisilla termostaatilla, ylikuumenemissuojalla, käyttökytkimillä ja kotelon materiaaleilla.

CR1 TRITON lämmityspuhallin teollisuuden märkätiloihin
Soveltuu normaalitiloihin jossa lämmitin altistuu korroosiolle tai vedellä suoritettavaan pesutoimintaan. Lämmitin kestää 4,8 bar paineen ja puhaltimen sähkömoottori on täysin hermeettisesti suljettu. Tehovaihtoehdot 3 - 39 kW ja käyttöjännite 208 - 600 V. Saatavilla erilaisia asennuskiinnikkeitä.  

Teollisuuden saattolämmitys, sulanapito ja säiliölämmitys

Teollisuuskohteessa saattolämmityskaapeleilla BSX tai HTSX ja termostaatilla ZT sekä ZP-XP -kytkentärasioilla voidaan yksinkertaisimmillaan muodostaa toimiva saattolämmitys Ex-tiloihin, kun putkistoja pitkin pitää siirtää esimerkiksi nestemäistä tai kaasumaista ainetta paikasta toiseen.

Saattolämmityksen lisäksi teollisuuskohteen tilojen lämpötiloja saatetaan nostaa tarvittaessa ympäristön lämpötilaa korkeammaksi, jolloin räjähdysvaarallisessa tilassa käyttöön sopii RIA2 tai CAW -konvektiolämmittimet tai RUFFNECK FE2 puhaltimella ja ilmavirtauksen ohjaussiivillä varustetut lämmittimet. Mikäli kohteessa ei ole räjähdysvaarallisia tiloja, niin käyttöön soveltuu esimerkiksi PST RIB sekä RIRO -konvektiolämmittimet. Lämmityspuhaltimista normaaleihin teollisuuden tiloihin sopii mainiosti RUFFNECK RGE josta useita tehovaihtoehtoja.

Lisäksi säiliölämmitykseen on olemassa nykyään helposti asennettava järjestelmä, jossa säiliö ympäröidään sopivalla saattolämmityskaapelilla, asennusnauhalla, kiinnitysnauhalla sekä  soveltuvalla jakorasialla. SÄILIÖLÄMMITYS suunnitellaan aina kohteen ja ylläpidettävän lämpötilan mukaisesti.

Teollisuuden lämmitysjärjestelmien asennuksessa tarvitaan myös kohteeseen soveltuvia TARVIKKEITA kuten loppupäätteitä, liitosrasioita, jakorasioita, lämmönsiirtomassaa, holkkeja ja kiinnitystarvikkeita. Suurin osa tarvikkeista soveltuu myös räjähdysvaarallisiin Ex-tiloihin.

Takaisin artikkeleihin