ikoni

Pistesarjat ja HUS Manala

Sairaalaväellä on omanlaisensa huumorintaju. Siksi ei ole mikään suuri yllätys, että HUS on nimennyt maan alle rakennettavat tilansa Manalaksi. -Ainakin epävirallisesti.

Kyseessä ovat Meilahden sairaala-alueelle rakennettavat pysäköintihalli, ajotunneli, huoltopiha, jätepiha ja apteekin varasto. Pistesarjat on osallistunut tähän rakennushankkeeseen muun muassa toimittamalla FRHF-kaapeleita. Sanomattakin on selvää, että Suomen johtavan yliopistollisen keskussairaalan rakennustöissä edellytetään korkeinta mahdollista laatua ja turvallisuutta. Ei virityksiä, ei sellaista "joka sattuu kelpaamaan".

Hankkeen sähköurakoitsija Amplit Oy on koostanut yhteen sähkötekniikan kannalta oleellisimmat osakohteet, joita ovat ns. ylemmät huolto- ja jätepihat, joista tehdään liitokset sairaala-alueen nykyiseen tunneliverkostoon sekä kuilut, jotka palvelevat sekä tekniikka- että henkilöliikennekuiluina. Erityishaasteen projektissa ovat muodostaneet maanalaisten tilojen pitkät Etäisyydet sekä tiloissa oleva väestönsuoja.. Pelkkä ajotunnelin osuus on noin 800 metriä, joten osa kaapelointipituuksista nousi satoihin metreihin.Amplitin mukaan "Kohde oli sen verran vaativa, että sen suhteen ei ollut varaa kokeiluihin tai kompromisseihin. Siksi Manalaan tarvittavia kaapeleita on tilattu Pistesarjoilta.Pistesarjat on ylpeä osuudestaan Manalan tavarantoimituksissa.Mielestämme Manalaan – eli "elävien maailman ulkopuolella sijaitsevaan sielujen maahan" – on syytäkin valita lähes ikuisuuden kestävät FRHF-kaapelit.

Takaisin artikkeleihin